CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, April 21, 2009

Nadi Bangi SEM 2 SESI 08/09

Akhbar terlaris di pasaran !!!


Bagi warga UKM yang belum memiliki akhbar ini, sila dapatkan di pasaran berdekatan anda sekarang juga!!!


Niat hati nak tunjukkan senarai nama wartawan terlibat, tapi tak jelas pula.Huhu.


Ini adalah bahagian tengah Nadi Bangi. Cantik kan???


Akhbar makmal ini dikendalikan oleh pelajar tahun 3 Program Komunikasi Media, Pusat Pengajian Media dan Komunikasi (PPMK), Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan (FSSK), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) sebagai sebahagian daripada latihan amali. Ia tidak melambangkan PPMK dan UKM.

Untuk pengetahuan para pembaca,
pada 17 April 2009,
Nadi Bangi yang telah siap dicetak telah diedarkan secara rasminya kepada segenap warga kampus UKM.

Terdapat 12 halaman bercetak yang terdiri daripada:
-Muka hadapan
-Editorial
-Skop
-Kampus
-Kaji
-UKM Cares
(muka tengah)
-Gaya
-Alam Sekitar
-Insights
-Arena Sukan
-Tokoh

Wartawan Nadi Bangi telah melakukan sedikit perubahan untuk keluaran semester ini dengan memperkenalkan dua kolum baru iaitu Kolum Alam Sekitar dan Insights. Bahagian tengah yang asalnya dikenali sebagai Lensa Nadi Bangi juga telah diberikan nafas baru dan kini dikenali dengan nama UKM Cares.

Penghasilan sesebuah akhbar tidak boleh dipandang remeh kerana ia memerlukan usaha dan kerjasama padu daripada semua wartawan.

Selain menguji tahap kesabaran yang tinggi dalam 'menghidu' sesebuah berita dan juga mendapatkan sumber yang sah,
penggunaan perkataan dan struktur tatabahasa juga perlu diteliti agar memudahkan pembacaan khalayak pembaca.

Kemahiran penggunaan software seperti Page Maker juga amat menguji minda selain perlunya kekreatifan wartawan dalam menyusun tataletak agar menjadi lebih menarik dan sedap mata memandang. Acecewah. Heeee.

Syabas dan tahniah diucapkan kepada semua wartawan Nadi Bangi semester 2 sesi 08/09 kerana telah berjaya menghasilkan akhbar bermutu dan berkualiti tinggi pada semester ini.

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TERLIBAT SAMA ADA SECARA LANGSUNG MAHUPUN TIDAK LANGSUNG.

KERJASAMA ANDA AMAT DIHARGAI.

-NADI BANGI-
.:INFO KAMPUS TERKINI:.

Sekian, terima kasih.

8 comments:

alang said...

Uik. jual brapa engget senaskah? Online tkde ke? Almaklum la,zaman skrang kan zaman teknology.ehehe

Ochie~(^_^)v~ said...

salam ziarah cik Liza>>
weeeeeee.. sonoknya.. hasil kerja telah terbit di pasaran..
x nak pasarkan kat Labuan ni ker.. huhuu..bleh ochie jual..
dua sehinggit.. huhu

Anonymous said...

Cantik ler nadi bangi sem ni....!!!
tahniah korang!!!!

CikLieYzaOnline said...

alang,
hehe.online xde...xsempat nk buat.x jual la.kasi free je sbb suka buat keje amal jariah.hahaha

ochie,
hehehe.salam..salam..
yey..seronoknya!!!yipppy!!!
dua sehinggit?Oho..tu nak komisen la tu...hehe

nomos,
tkasih...cntik bangat!!!penat woo nk buat....berapa kali nk kena mgulang menghadap yang dipertua tu!!huhu

buat pgtahuan semua,
nadi bangi ni paper ukm.
kami x jual...kasi free je kat smua warga ukm....ni sbg latihan amali dlmn kami selepas mengendalikan radio midas.satu sem kendalikan radio,satu lagi sem kendalikan akhbar.kutip pglmn..hehe

Anonymous said...

Tahniah !!!!
-mixfar-

kamarul said...

caye r nadi bangi!!thniah korg!jom g psr mlm bangi......keh3

Anak Pendang Sekeluarga said...

Slm,,,only student UKM je ke paper nie...

CikLieYzaOnline said...

wslm..yup,hnya ukm .. xkisah la bangi atau cheras.asal nama ukm,smua akan dpt.berkenan ka?kalo nk,bleh ja saya bagi.hehe