CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, March 8, 2009

Di Sebalik Tabir

Krew-krew Jernih Produksi sem1 sesi 08/09..
Dari kiri (Lilian, Farah)
Duduk di hadapan (Saieng, Liza)
Berdiri di hadapan (Mimi,Yen Ping, Ain, Ai Yung)


Mimi yang kesedihan kerana hujan tetiba turun dengan lebatnya setibanya kami di lokasi pertama, Kg Rinching, Semenyih..



Setelah menunggu begitu lama, Cik Liza tetiba terfikir satu idea..heee..geliga gak otak aku ni rupanya..(perasan lagi)



Abg Bad segera "menyelimutkan" kamera..



Yen Ping dan Lilian mengatur langkah memasang Jib Arm biarpun kebasahan...


Rakaman bermula biarpun hujan turun dengan lebatnya. Masa ni, abg Bad terpijak tahi lembu..hahahaha...


Rakaman cuba diambil dari pintu bas.. Puas adjust..kasihan pakcik bas. Kejap kedepan..kejap kebelakang..


Ni dekat Bandar Tasik Selatan.. waktu ni,hmmm....mcm2 peristiwa terjadi..
ngeri bila memikirkannya..tak payahlah cerita. biarlah ia kekal sebagai "rahsia" kami sahaja..


Ni dekat Gerai Sate Kajang (waktu malam). Budak dua orang ni memang banyak "main"..bila kena marah, nangis tak sudah..


Hmm. waktu ni semua orang tengah "tension".. semua dh "down"...sedih bila mengenangkannya.. Farah dan Saeing rasanya yang still "cool"..


Cik liza tengah merajuk..siannya..sapa pun takmau pujuk...



Lilian yang keletihan.. letih mengangkat Jib Arm sampai tertidur..



Ai Yung dan Yen Ping yang sentiasa gelisah kerana plan yang dirancang satu demi satu terpaksa diubah..


Abg Bad yang brutal.. takutnya....


Liza yang cuba temberang gara-gara Saeing buat hal..


Pertandingan siapa paling hebat..Rajinnya abg Azli..sanggup turun padang..


Abg Azli dan Dr Nizam.. Entahlah apa yang diketawakan..


Ain dan AiYung .. sentiasa muka masam..heeee


Ain dan Lilian teknikal hebat...


Tergaru-garu kepala dek kerana banyak kutu..


Berwibawa dalam melakukan setiap gerak kerja..


Lakonan mantap Mimi dan Hashim..


Penggambaran bermula..


Jahit jangan tak jahit....lalalala


Wajah krew yang penuh kepura-puraan..terpaksa senyum walaupun berduka. Eh,manA Mimi?
HEEE...sorry..tak cukup sorang..


Malam yang dinanti....Jeng..Jeng..Jeng..


Hahahahaha..tak sangka kan? Menang tempat PERTAMA!!!!
(3org tak dapat hadirkan diri)


Gambar ni sengaja letak..hehehhehe...


Atas permintaan rakan-rakan produksi, di sini Liza sertakan gambar-gambar yang sempat dirakam semasa menjalani penggambaran filem dokumentari berjudul "MENJAHIT KATARSIS". Buat pengetahuan anda, filem dokumentari ini telah berjaya mendapat tempat pertama bagi kategori Filem Dokumentari Terbaik (Anugerah Cipta) dalam Festival Filem dan Video Pelajar Malaysia ke-6.

Kalau nak tahu, pelbagai dugaan terpaksa kami tempuh demi menyiapkan penggambaran ni. Ditambah lagi waktu tu bulan puasa.

Lepas tu,
macam-macam peristiwa tak diduga terjadi sesama krew produksi.

Sedih bila mengenangkannya.
Tapi, tak sangka kan..
dokumentari ni menang tempat pertama.
Hahahahahaha...

Mungkin benar kata orang..
"KEAJAIBAN BOLEH BERLAKU DENGAN TIBA-TIBA"

Buat krew-krew produksi semua..
"setiap perkara yang terjadi ada hikmahNya"

Buang yang keruh,
ambil yang JERNIH.

TAHNIAH BUAT KITA SEMUA.



:pompom:-Cik LieYza Director Perasan-

7 comments:

kamarul said...

weh..tahniah r pada korg sume!!!

adul said...

caya le!!!!

dlm senyum ada ketawa.
dlm duka ada air mata.
dlm susah ada bahagia.
dlm perih ada hadiah le..

kan..kan..kann...

Anonymous said...

WAH....

walaopun aku x alami pe yg korg uat,
tapi aku juga dpt rase "feel"...jln cite yg nk disampaikan...

tahniah pd produksi korg eh..

-ikan keli-

ukmstudio said...

Tahniah dan bagus itulah yg sepatutnya. Setiap usaha membuahkan hasil.

hasni Jamali said...

tahniah kak liza, alhamdulillah

Anonymous said...

heh kalau nk tau masa ni farah se farahla yg paling tertekan,,yelah kan bajet tau buat tp tak pandai langsung..mcm2 mslah timbul n bak kate liza..saieng kan suka ubah plan..siap ne marah lg..dan masa ni la baru tahu hati budi org masing2..luar tak sama dgn dlam..so jgn kecik ati kalau farah tak join krew jernih 4 anything yg babitkan produksi jernih..sbb farah tak layak nak berbangga dengan benda yang farah tak mampu buat..takut berbangga lebih padahal keje tak buat pn..hahha nway krew2 ni mmg best...menanti di sayup rindu

CikLieYzaOnline said...

farah pn dh smpai cni?huhuhu.xpa2,semuanya tetap 1 kenangan yg telahpun mjd kenangan.....tkasih kerana sudi menjenguk blog ku ini.heeeeeeeee.