CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, January 16, 2009

Menanti di Sayup Rindu


Mengisahkan tentang Hanan, seorang anak kampung yang hidup dalam kesusahan. Ayah dan ibunya bekerja sebagai pesawah demi untuk menyara hidup Hanan. Hanan mendapat tawaran untuk melanjutkan pelajaran ke Universiti Kebangsaan Malaysia. Seminggu sebelum berangkat ke UKM, ayah Hanan meninggal dunia akibat penyakit lelah ketika bekerja di sawah. Kehidupan Hanan menjadi semakin sukar. Demi ibu, Hanan belajar dengan bersungguh-sungguh. Namun, pelbagai cabaran hadir ketika Hanan ingin menggapai kejayaan. Berkat kesabaran, Hanan berjaya mencapai impian. Penantian seorang ibu untuk melihat kejayaan anaknya akhirnya tercapai apabila Hanan berjaya menamatkan pengajian dengan cemerlang.

19 comments:

CikLieYzaOnline said...

aduh...
nak tukar layout tp x dok boleh2 ni..
ishhhh....
sebenarnya...
baru je update blog ni sbb dpt permintaan..hahahahaha.....
tak terjaungkau akalku...

ct_saggie said...

sape yang suh buat blog ni?

adul said...

akulah peminat setia drama ini...!!! xsgka drama di midas dh xde sem ni...

CikLieYzaOnline said...

eh....ada la...tu ha budak yg kat atas tu buatkan..tp xtau lak bila disiarkan ..so,nntikan je la..mayb lebih baik dari sem lps sbb sem lps byk problem...huhuhuhu.diriku jua turut digulingkan kerajaan...=(

aida said...

i suke drama ni..!!!!
tp sian..mati juge mak som akhirnye...
teruk le ko ni...!!!

CikLieYzaOnline said...

jwpn utk cik ct..
permintaan dari peminat..
hahaha..
xdela..saja suka2 aje...

CikLieYzaOnline said...

utk cik dora..
makacih sbb ikuti drama kat midas...
sbnrnya penerbit (encik shohaimi) nak ending yg sedih sikit...
nk bg org nangis...
hehehe...
diriku hanya menurut perintah...

CikLieYzaOnline said...

PROMO..!!!PROMO!!!
nanti ada drama baru kat midas..
penulis dia cik ct yg comey kat atas tu...
jgn lupa..ikuti drama tu.
berilah sokongan anda sepenuhnya..!!!Hanya di Midas, Teman Maya Anda..!!!

ct_saggie said...

huhu...smpi hati jer adul ni...
hehhhe
harap2 ler leh on air drama tu..
ct sanggup nk edit balik klu salah
nak jugak on air drama ni
klu xleh
mmg sedih tahap dewa tau
erm
doakan

kamarul said...

hahahaha!!!
jupe juge akhirnye!
puas ak cari ko pnye blog.
why ko x wat part 2 utk drama ni?
best giler aarr!!
2 ct_saggie, gud lux!!
we all sntiasa dgr korg pnye midas.
drama kali ni tjuk pe erk?

ct_saggie said...

huhu
akk....tu ada yg tanyer np xwat part 2 menanti disayup rindu......
hihi....
erm wat kat radi lain lah kat en.kmarul...
drama nikat radio midas ni utk latihan kami shj....
so xkan nk ader part2 lak.
hheheheeh
t.q
doakan tau

kamarul said...

laaaaaa.........
ye ke???
latihan je ke?
igt korg part time keje.
cari duit poket.
ahaks

kamarul said...

bile erk korg start?
igt dh x berfungsi midas tuh
sume "under constructed" je
kes arituh cmne
dh slsai erk
ko dh ok ke

ct_saggie said...

hehehe...
siaran radio Midas akan bermula pada 4 hb februari
hehhe
ct tolong jwbkan utk kamarul...
hehhe
sory kak liza
muah

kamarul said...

mane aku nk komen ni?
aku letak je erk kt bwh ko pnye title drama. lama ko x update. mn mghilg?ktorg dh knl pasti website tu. de ar mirul kate skrip yg anta tu brhasil. nnt aku inform ko if diorg nk jupe ke ape.ko sorg je ukm, ktorg de uitm,mmu n kuis..

adul said...

sorie cik liza,
aku tumpg reply msg ct_saggie dlm blog ko..hehehe
"teruskn usaha.adul akan dgr kalo de ms eak"

aida said...

teruk ar ko neh dul...
ade ke nk tulis tuk owg len g tulis dlm blog owg len..
heheh

aida said...

liza,
ko slh tulis sinopsis nih...
bkn ke mak som tu dh mati b4 anan berjaya???
so,penantian die xtrcapai le..
kehkehkeh

CikLieYzaOnline said...

sbb tu la tjuk dia menanti di sayup rindu...
keyword dia kat sini,
"mananti",
"sayup",
"rindu"
hehehe..phm ke?
aku sndiri xphm apa yg aku nk sampaikn..